AFYONKARAHİSAR / ŞUHUT - Şuhut Anadolu Lisesi

KÜLTÜR ELÇİLERİ İŞ BAŞINDA ! (Cultural ambassadors on the go !) K-229 PROJESİ

Projenin amacı: Gençlerin yaşadıkları ülkedeki kültürel ve tarihi değerlerin varlığını bilmeleri ve gençler arasında bu değerlere katkıda bulunması amacıyla başlatılacak bir K-229 projesidir. Yapılan çalışmalarda öğrencilerimizin kendi kültürünü yeterince tanımadığı dolayısıyla başka kültürlere de yabancı olduğu gözlenmiştir.Bu projede  öğrencilerin  geçmiş ve gelecek arasında bağ kurmaları, kültürel ve tarihi değerlerin varlığını öğrenmeleri; gençleri bu değerleri nasıl koruyabilirim ve nasıl farkındalık oluşturabilirim sorusuna yönlendirmeyi amaçlamaktadır.Kısacası kültürel varlıkların  değerini anlamak için farkındalık duygusu ve o varlıkları korumak için sorumluluk duygusu oluşturmak hedeflenmektedir. Gençlerin kendilerini gönüllü kültür elçileri hissetmelerini ve sadece kendi ülkesini değil Avrupa kültürel mirasının varlığını ve değerini anlaması beklenmektedir.

İtalya, Portekiz, Makedonya, Bulgaristan ve Türkiye' deki proje ortakları 01.11.2020 tarihinde başlayacak olan projede yapacakları eşzamanlı çalışmalarla öğrencilere hem kendi kültürünü tanımaları ve hem de diğer ülkelerin kültürünü tanımlarına yardımcı olacaktır.

Projeye dahil ülkeler:İtalya, Portekiz, Makedonya, Bulgaristan, Türkiye belirlenmiştir.

30.12.2020 Ulusal Ajans Toplantısı30.12.2020 Ulusal Ajans Toplantısı

Yayın: 04.01.2021 - Güncelleme: 11.10.2023 08:51 - Görüntülenme: 458